Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Alapanyag » Fahéj

Fahéj
Fahéj

Örökzöld cserje vagy fa lehántott kérge adja a fűszert. A lehántott kérget szárítják, majd darabolják, egészben vagy őrleményként kerül forgalomba, illetve felhasználásra. Illata édeskés, íze kissé fanyar, enyhén csípős utóízű. Édességek fűszere, a keleti fűszerkeverékek gyakori alkotó eleme. Két változata ismert.

Cinnamon, más néven Ceyloni fahéj, a kéreg elsődleges részét is lehántják, az így nyert fahéj kiváló minőségű. Általában csőszerűen feltekert formában, 6-18 cm-es darabokban hozzák forgalomba, felülete a külső kéreg lehántolásának köszönhetően, sima.

Cassia, más néven malabári fahéj. A fahéjnak ez a változata gyengébb minőségű, felülete érdes, könnyen megkülönböztethető értékesebb rokonától.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*