Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Alapanyag » Chili

Chili
Chili Ez a Mexikóban őshonos fűszernövény, mára az egész világon elterjedt. Ma a Távol-Keleti és az Afrikai konyák nélkülözhetetlen fűszerévé vált. A fekete csucsor családjába tartozó, bokorszerű növény termése adja a fűszert. Közel százötven fajtája ismert, ezek mind méretben, mind külsőre és csípősségükben is jelentősen eltérnek egymástól. A chili ízét és csípősségét főleg a kapszaicin tartalma adja. A maglécekben több kapszaicin található, tehát a maglécek eltávolításával csökkenthető a hatása. Frissen, szárítva, őrleményként, ecetben, savanyítva, olajban vagy páclében, paszta és mártás formájában egyaránt forgalomba kerül. Bármilyen chilivel is kerülünk kapcsolatba, érdemes óvatosan bánni vele, ellenkező esetben igen kellemetlen élményekkel lehetünk gazdagabbak! A Távol-Keleti fűszerkeverékek jelentős részében megtalálható a chili, ezek néha élvezhetetlenül csípősek lehetnek egy Európai ember számára, tehát itt is óvatosan bánjunk az adagolással, nem árt egy kis "előkóstolás".
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*