Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Zsermák

felvitel dátuma: 2011-12-13 15:45:30       mai nézettség: 2       nézettség: 3615
részletes recept
Zsermák
Hozzávalók 12 személyre:

60 dg simaliszt

20 dg porcukor

20 dg disznózsír

4 tojás sárgája

tej amennyit a tészta felvesz

1 sutopor+2 kiskanál szódabikarbóna

csipetnyi

 

Toltelék:

0,7 dcl szilvalekvár

40 dg orolt mák

20 dg porcukor+1 vaníliás és 1 fahéjas cukor

reszelt citromhéj

1-1,5 dcl víz

 

tetejére csokiontet 10 dg étcsoki és 1 kanál olajból

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit osszedolgozzuk és négy részre vágjuk. Kozben felforraljuk a vizet, beleszórjuk a cukrokat meg a darált mákot, hagyjuk kihulni.

Felverjuk a tojás fehérjéket és a mákos masszához adjuk.

A kisodort lapokat megkenjuk szilvalekvárral, rásimítjuk a mákos tolteléket, a tetejére tészta kerul. Megszurkáljuk, majd elomelegített sutoben, légkeveréssel 25 percig sutjuk.

Ha kihult, leontjuk csokival. étvágyat kívánok.

A tepsim 33x33 cm-s volt.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Timcsike 2011 december 13

Istenien néz ki Annám!!

0/10 Helga 2011 december 13

Nagyon klassz:) Már szemezgettem korábban mákos zserbó recepttel, lehet idén megsütöm:)

0/10 kautz1009 2011 december 14

Szuperül néz ki!Nagyon fincsi lehet!!

10/10 Kercsike 2011 december 15

Pannikám, ez a finom süti lesz az egyik, amit megsütök karácsonyra!!! Nagyon ügyes vagy. Mi is nagyon szeretjük a mákos sütiket és ez különleges. Elviszem a receptkönyvembe, köszi.

0/10 Káplár Anna 2012 január 10

istenien néz ki, talán megtudom valamikor sütni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*