Kb. : 1,70 kg-os tisztított házi nyúl
10 dkg zsír
1 nagy fej hagyma
350 gramm tejföl (2 kis pohár)
10 dkg szalonna
só, bors
A nyulat megsózom, borsozom, és a csíkokra vágott szalonnával bespékelem mindenhol.
Állni hagyom 1 óráig. A zsírral bekenem az egész nyulat,majd a hagymát fél karikára vágva beterítem vele.
Ez után az egészet lefedem alufóliával,és beteszem a sütőbe 1.5 órára kb.180 fokos sütőbe.
Leveszem az alufóliát,és a tejföllel bekenem egyenletesen,majd , sűrűn locsolgatva , még kb 30 percig sütjük 150 fokon.
Javaslatom: aki szereti a fűszereket az tehet rá kakukkfüvet is pl. , mert a nyúlhoz jól dominál,illetve lehet használni még zsír helyett más étolajakat is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.