Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Tejfölös tarkababfőzelék

felvitel dátuma: 2015-03-16 07:54:49       mai nézettség: 1       nézettség: 1072
részletes recept
Tejfölös tarkababfőzelék
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg tarkabab
2 ek. zsír
3 ek liszt
3 dl tejföl
1 nagy fej hagyma

bors
3 kisebb babérlevél
4 gerezd fokhagyma 
kevés cukor
ecet

Feltétének pörkölt, fasírt, kolbász

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:


A babot előző este beáztatom. Felteszem főni a babérlevéllel és a fokhagymával annyi sós vízben, hogy ellepj.  Ha be van áztatva, akkor hamar megfő. Amikor puha a bab, hagymás rántást készítek. A hagymát kockára vágom a zsíron félig megpirítom, ekkor tetszem hozzá a lisztet, együtt pirítom világosbarnára. Hideg vízzel felengedem és a babhoz öntöm. Aki nem szeretné bele a hagymát, az szűrőn öntse a rántást, én bele szoktam tenni. Jól összeforralom, hozzáteszem a tejfölt azzal is forralom kicsit. Ekkor kerül bele a bors, kevés cukor. Amikor leveszem a tűzről kicsi ecettel ízesítem. Minden főzelékbe, amit ecettel ízesítek teszek egy kicsi cukrot, ez ellensúlyozza az ecet savanyúságátFeltétnek maradék fasírt, pörkölt nagyon , vagy süthetünk kolbászt is. Én csirkecomból főztem egy kis pörköltöt, előtte kifiléztem és kockára vágtam.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*