1/2 kg tarkabab
2 ek. zsír
3 ek liszt
3 dl tejföl
1 nagy fej hagyma
só
bors
3 kisebb babérlevél
4 gerezd fokhagyma
kevés cukor
ecet
Feltétének pörkölt, fasírt, kolbász
A babot előző este beáztatom. Felteszem főni a babérlevéllel és a fokhagymával annyi sós vízben, hogy ellepj. Ha be van áztatva, akkor hamar megfő. Amikor puha a bab, hagymás rántást készítek. A hagymát kockára vágom a zsíron félig megpirítom, ekkor tetszem hozzá a lisztet, együtt pirítom világosbarnára. Hideg vízzel felengedem és a babhoz öntöm. Aki nem szeretné bele a hagymát, az szűrőn öntse rá a rántást, én bele szoktam tenni. Jól összeforralom, hozzáteszem a tejfölt azzal is forralom kicsit. Ekkor kerül bele a bors, kevés cukor. Amikor leveszem a tűzről kicsi ecettel ízesítem. Minden főzelékbe, amit ecettel ízesítek teszek egy kicsi cukrot, ez ellensúlyozza az ecet savanyúságát. Feltétnek maradék fasírt, pörkölt nagyon jó, vagy süthetünk rá kolbászt is. Én csirkecomból főztem egy kis pörköltöt, előtte kifiléztem és kockára vágtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.