Ilyet még nem készítettem, de nagyon tetszik! Koszi!
1,5 kg savanyú káposzta
1 kg sertéscomb vagy lapocka / de lehet csülök is csont és bőr nélkül /
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg kockázott bacon
3 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg rizs
2 ek.pirospaprika
2 tk.őrölt fekete bors
2 tk.őrölt kömény
só
3-4 db babérlevél
Előkészítés:A húst felkockázzuk.A paprikát,paradicsomot,füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk.A káposztát ha túl savanyúnak találjuk átmossuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,belerakjuk a bacont majd rátesszük a hagymát.és megdinszteljük.Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát,köményt,paprikát,paradicsomot és a húst.8-10 percet pároljuk,megszórjuk a paprikával , kevés vizet öntünk rá és félpuhára főzzük.Beletesszük az átmosott káposztát,babérlevelet,felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.Ha a káposzta is megpuhult beleszórjuk a rizst és készre főzzük.
Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.