Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Saláta mix ecetesen

felvitel dátuma: 2013-05-12 14:55:15       mai nézettség: 1       nézettség: 3063
részletes recept
Saláta mix ecetesen
Hozzávalók 4 személyre:

 

2db fejes  saláta

3-4 szál újhagyma  szárával együtt

2-3 szem  retek

1-2 paradicsom

fél dl  10% ecet

2 kanál cukor

1 tk só

3 dl víz

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

 

·         Előkészítés

A friss, zamatos salátát és a többi zöldséget hideg vízben mossuk meg ? ha nem szeretjük, a fehér torzsáját vágjuk le. Mivel a külső réteg általában sérült és csúnya, szedegessük le őket. A belső leveleket bontsuk szét és gyűjtsük össze; ügyeljünk arra, hogy alaposan tisztítsuk meg mindegyiket ? nincs is rosszabb, mint amikor a saláta recseg a fogunk alatt! A Zöldségekkel együtt  daraboljuk fel a hozzávalókat tegyük egy tálba a salátát  én össze csípkedtem kisebb darabokra.

·         A lé elkészítése

Egy külön edénybe tegyünk egynegyed ecetet, háromnegyed vizet, és ízlés szerint adagoljuk egy kis sót és cukrot vagy édesítőt, ki hogyan szereti. Nyugodtan kóstoljunk bele a lébe, ha túl savanyú vagy édes, bátran változtassunk az arányokon, amíg megfelelő nem lesz.

·         Kevergessünk

Tegyük bele a korábban tisztított saláta leveleket a zöldségeket  a tálba, és egy kanállal jól keverjük meg. Figyeljünk, hogy mindenhova jusson a léből. Hagyjuk néhány percig állni, hogy jól átvehesse az édes-savanykás ízt. A kész salátát kis edényekben máris tálalhatjuk. Hosszú ideig nem érdemes tárolni, mert a levelek egy idő után elkezdenek fonnyadni, és úgy már nem lesz friss, ropogós a saláta!

 

Főételeink mellé ,sültekhez nagyon finom  ízletes  vitamin dús  kiegészítő.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*