2db fejes saláta
3-4 szál újhagyma szárával együtt
2-3 szem retek
1-2 paradicsom
fél dl 10% ecet
2 kanál cukor
1 tk só
3 dl víz
· Előkészítés
A friss, zamatos salátát és a többi zöldséget hideg vízben mossuk meg ? ha nem szeretjük, a fehér torzsáját vágjuk le. Mivel a külső réteg általában sérült és csúnya, szedegessük le őket. A belső leveleket bontsuk szét és gyűjtsük össze; ügyeljünk arra, hogy alaposan tisztítsuk meg mindegyiket ? nincs is rosszabb, mint amikor a saláta recseg a fogunk alatt! A Zöldségekkel együtt daraboljuk fel a hozzávalókat tegyük egy tálba a salátát én össze csípkedtem kisebb darabokra.
· A lé elkészítése
Egy külön edénybe tegyünk egynegyed ecetet, háromnegyed vizet, és ízlés szerint adagoljuk egy kis sót és cukrot vagy édesítőt, ki hogyan szereti. Nyugodtan kóstoljunk bele a lébe, ha túl savanyú vagy édes, bátran változtassunk az arányokon, amíg megfelelő nem lesz.
· Kevergessünk
Tegyük bele a korábban tisztított saláta leveleket a zöldségeket a tálba, és egy kanállal jól keverjük meg. Figyeljünk, hogy mindenhova jusson a léből. Hagyjuk néhány percig állni, hogy jól átvehesse az édes-savanykás ízt. A kész salátát kis edényekben máris tálalhatjuk. Hosszú ideig nem érdemes tárolni, mert a levelek egy idő után elkezdenek fonnyadni, és úgy már nem lesz friss, ropogós a saláta!
Főételeink mellé ,sültekhez nagyon finom ízletes vitamin dús kiegészítő.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.