Igen finom, nékünk ennek az ötszöröse az elegendő!
Tojás sárgája a kenéshez.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sajt felét/kétharmadát, a sót, a tejfölt és összedolgozzuk.
Kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük tojás sárgájával, rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Éles késsel/derelyevágóval 8-10 cm hosszú, 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. – 24-26 db lesz. Tepsibe rakjuk (csak natur).
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Az eredeti (http://latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/sajtos-rud-legjobb.html) receptben a mennyiségek duplája szerepel. – Nagyon finom, omlós, és pillanatok alatt kész.
II. variáció: A tésztában 5 dkg reszelt sajt, tejföl helyett joghurt, és 1 mokkáskanál fehér bors van. A tetején szezámmaggal.
(Nem saját, csak kisebb adag.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.