2 lt viz , 2 kg cukor!!! ..hát !!! már bocsánat !!!Mennyire egészséges így???? :)
Rózsaszörp
A hozzávalók: 80 dkg rózsaszirom (a legjobb csak vörös színű, vegyszermentes virág), 2l víz, 2 kg cukor, 3-4 db citrom ebből 2,5-3 l szörp lesz.
Lehet fele mennyiségből is készíteni, kinek mennyi rózsája terem.
Az elkészítés menete: a leszedett, friss rózsaszirmokat megmossuk, az üvegeket előkészítjük. A rózsaszirmokat 2 l vízben főzzük fel és addig forraljuk, amíg kifehéredik (kb. 5 perc). Ezután leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk és még melegen 2 kg cukrot folytonos keverés mellett felolvasztunk benne, citrom facsart levével ízesítjük. Forrón üvegekbe töltjük, végül száraz dunsztba tesszük. Hűvös helyen tároljuk.
Az üvegeket most is mint máskor forró ecetes vízben öblítem ki ,mielött belekerül a szörp .
Ezért nem kell a tartósítószer mert így tartós marad .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.