Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » ÓVÁRI SERTÉSBORDA

felvitel dátuma: 2011-11-24 18:30:50       mai nézettség: 1       nézettség: 942
részletes recept
ÓVÁRI SERTÉSBORDA
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
8 vékony szelet kicsontozott sertésborda
, bors, 2 ek.liszt
10 dkg gépsonka
8 szelet óvári sajt

 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az előkészített hússzeleteket meghintjük sóval és borssal, lisztbe forgatjuk. 1 ek.vajjal felforrósítjuk az olajat, mindkét oldalukon elősütjük benne a hússzeleteket és sütőedénybe fektetjük.
Egy másik serpenyőben a maradék 1 ek. vajban megpirítjuk a gombát, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül arányosan elosztva a hússzeletekre púpozzuk.
A sonkaszeleteket félbevágjuk (vagy csíkokra), betakarjuk vele a pirított gombát, majd tetejükre fektetjük a sajtot.
Alufóliával letakarva 10-15 percgig sütjük, majd fedetlenül néhány percig, hogy a sajt kissé megpiruljon.
Rizzsel tálaljuk.
Ha a pecsenyelét is hasznosítani szeretnénk, öntsünk rá 2 dl félszáraz vörösbort, felére beforraljuk, tetejéről leszedjük a zsíradékot, és csészébe szűrjük. A húst lapos tálra rendezve, a mártás kíséretében tálaljuk. Ebben a formában párolt zöldséggel is köríthetjük. :-) NAGYON FINOM ÉTEL ÉS LÁTVÁNYOS!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*