40 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
8 vékony szelet kicsontozott sertésborda
só, bors, 2 ek.liszt
10 dkg gépsonka
8 szelet óvári sajt
Az előkészített hússzeleteket meghintjük sóval és borssal, lisztbe forgatjuk. 1 ek.vajjal felforrósítjuk az olajat, mindkét oldalukon elősütjük benne a hússzeleteket és sütőedénybe fektetjük.
Egy másik serpenyőben a maradék 1 ek. vajban megpirítjuk a gombát, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül arányosan elosztva a hússzeletekre púpozzuk.
A sonkaszeleteket félbevágjuk (vagy csíkokra), betakarjuk vele a pirított gombát, majd tetejükre fektetjük a sajtot.
Alufóliával letakarva 10-15 percgig sütjük, majd fedetlenül néhány percig, hogy a sajt kissé megpiruljon.
Rizzsel tálaljuk.
Ha a pecsenyelét is hasznosítani szeretnénk, öntsünk rá 2 dl félszáraz vörösbort, felére beforraljuk, tetejéről leszedjük a zsíradékot, és csészébe szűrjük. A húst lapos tálra rendezve, a mártás kíséretében tálaljuk. Ebben a formában párolt zöldséggel is köríthetjük. :-) NAGYON FINOM ÉTEL ÉS LÁTVÁNYOS!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.