Először sütöttem meg,nagyon jó és finom most kisütve puha, ha áll nem tudom még milyen lesz.Üdvözlettel
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézes tésztával, nem kell pihentetni, hanem azonnal lehet kb. nyújtani és szaggatni jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.
Először sütöttem meg,nagyon jó és finom most kisütve puha, ha áll nem tudom még milyen lesz.Üdvözlettel
Egy kicsit meg fog keményedni, de pár nap alatt megpuhul. Én úgy szoktam csinálni, hogy fém dobozba rakom(régi kekszes dobozok)és mellé teszek egy szem mandarint. Átadja a nedvességet, segít puhítani, puhán tartani.
Sütöttem fél adagot klassz lett:)Köszi
Nagy előnye, hogy nem kell pihentetni, így gyorsabban elkészül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.