Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Mézeskalács(nem kell pihentetni)

felvitel dátuma: 2011-08-03 10:53:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2304
részletes recept
Mézeskalács(nem kell pihentetni)
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás
 

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézes tésztával, nem kell pihentetni, hanem azonnal lehet kb. nyújtani és szaggatni jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Klára 2011 november 26

Először sütöttem meg,nagyon jó és finom most kisütve puha, ha áll nem tudom még milyen lesz.Üdvözlettel

0/10 Timcsike 2011 november 26

Egy kicsit meg fog keményedni, de pár nap alatt megpuhul. Én úgy szoktam csinálni, hogy fém dobozba rakom(régi kekszes dobozok)és mellé teszek egy szem mandarint. Átadja a nedvességet, segít puhítani, puhán tartani.

0/10 Helga 2011 december 11

Sütöttem fél adagot klassz lett:)Köszi

0/10 Tolvajné Gőz Éva 2012 január 2

Nagy előnye, hogy nem kell pihentetni, így gyorsabban elkészül.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*