Hozzávalók:
1 kis fej / 1 kg / fejes káposzta
½ kg húsos csont
20 dkg füstölt hús /tarja, vagy comb/
10 dkg füstölt kolbász
só <ételízesítő>
fűszerek: bors, majoranna, babérlevél, esetleg szerecsendió
a rántáshoz:
3 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír
2 teáskanál liszt
pirospaprika
Elkészítés:
A csontot megmosom, majd hideg vízben kevés sóval, kevés vízben egy kuktában felteszem főni.
Amíg fő addig szeletelem a káposztát, és annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Főzöm 20 percig, majd beleteszem a karikára vágott kolbász, a csíkokra vágott füstölt húst és beleszórom a fűszereket.
A már megfőtt csontokat kiszedem, a húst a csontokról lefejtem és ezt is a káposztához adom. A főzővizet is ráöntöm a káposztára. Ha kell, utána sózom. 20-25 percig főzöm még, majd az elkészített rántással berántom.
Lehet savanykásan, ecettel, vagy tejföllel is tálalni.
Nagyon egyszerű, olcsón elkészíthető és ízletes étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.