Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Egytál étel recept » lucskos káposzta

felvitel dátuma: 2011-12-06 21:23:43       mai nézettség: 1       nézettség: 3887
részletes recept
lucskos káposzta
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 kis fej / 1 kg / fejes káposzta
½ kg húsos csont
20 dkg füstölt hús /tarja, vagy comb/
10 dkg füstölt kolbász
<ételízesítő>
fűszerek: bors, majoranna, babérlevél, esetleg szerecsendió
a rántáshoz:
3 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír
2 teáskanál liszt
pirospaprika

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A csontot megmosom, majd hideg vízben kevés sóval, kevés vízben egy kuktában felteszem főni.
Amíg addig szeletelem a káposztát, és annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Főzöm 20 percig, majd beleteszem a karikára vágott kolbász, a csíkokra vágott füstölt húst és beleszórom a fűszereket.
A már megfőtt csontokat kiszedem, a húst a csontokról lefejtem és ezt is a káposztához adom. A főzővizet is ráöntöm a káposztára. Ha kell, utána sózom. 20-25 percig főzöm még, majd az elkészített rántással berántom.

Lehet savanykásan, ecettel, vagy tejföllel is tálalni.

Nagyon egyszerű, olcsón elkészíthető és ízletes étel.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*