Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Libazsíros-lilahagymás pogácsa

felvitel dátuma: 2013-10-06 11:20:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1646
részletes recept
Libazsíros-lilahagymás pogácsa
Hozzávalók 6 személyre:
Tésztához:
50 dkg liszt
1 púpos ek. libazsír
1 dl tej
1 kk cukor
40 g élesztő
1 tojás
2-3 dl tejföl
3 tk.

libazsír
2-3 fej lila hagyma

Tetejére:
1 felvert tojás
Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:
A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.

Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát.
Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtjuk kb. 2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtjuk 2/3 részig, és az alsót ráhatjuk.Kilisztezett tálba rakjuk,majd hűtőbe kb 1 órát pihentetjük.
Újra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ismét libazsírral, megszórjuk lila hagymával és újra hajtogatjuk majd ismét 1 órát pihentetjük a hűtőbe.
Aztán még egyszer megcsináljuk a műveletet.
Miután"kellően kipihente magát," a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam. A pogácsákat tepsire pakoltam, felvert tojással lekentem a tetejüket, és kb. 15-20perc alatt készre sütöttem őke
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Zsuzsi 2013 november 21

Nálunk nagyon népszerű!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*