Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Lekváros bukta

felvitel dátuma: 2011-06-07 16:04:24       mai nézettség: 1       nézettség: 3895
részletes recept
Lekváros bukta
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 dl tej
  • csapott kávéskanál
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 70 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 4 dkg élesztő
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A meglangyosított tejet kelesztőtálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővelKicsit hagyjuk felfutni az élesztőtEzután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk az egészet. Olyan keménységű legyen, hogy már ne terüljön el a tálban (nokedlinál keményebb), és ne ragadjon a keverőkanálra (én kézzel szoktam dagasztani). Légmentesen lezárjuk, és kétszeresére kelesztjük.

Kiborításnál ügyeljünk arra, hogy lisztezett legyen a deszka. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúra, és téglalapokra vágjuk. Megkenjük kemény lekvárral, és feltekerjük buktának. Olajozott tepsibe rakjuk, közeit olajozzuk, hogy össze ne ragadjanak, majd rögtön süthetjük is.  Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (180-200 fokon), tetejét megkenjük olajjal, és porcukorral megszórjuk.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*