Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Lagzis barack

felvitel dátuma: 2011-09-13 00:19:23       mai nézettség: 1       nézettség: 3353
részletes recept
Lagzis barack
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók 24 töltött barackhoz:

A tésztához:

  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 70 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-2,5 dl tej
  • 1 kk.

A töltelékhez:

  • a kisült tészta belseje
  • 10 dkg darált dió
  • 4 dkg porcukor
  • 1 dkg sötét kakaópor
  • fél dl kávé
  • 1 ek. baracklekvár
  • ízlés szerint rum (vagy aroma)

A díszítéshez:

  • 1 tubus/kis üveg vérnarancsaroma
  • 1 tojásfehérje
  • kristálycukor a forgatáshoz
  • marcipánlevél
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 18 perc

Elkészítés:
  1. A tésztához a cukrot, a zsírt, a tojássárgákat és 3 evőkanál lisztet egy tálban elkeverjük, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval, majd a zsíros részhez adva 2 dl tejjel tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, hozzáadjuk a többi tejet is. Képlékeny, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk, amiből dió nagyságú golyókat formálunk.
  3. A golyókat sütőpapírral fedett vagy zsírozoztt-lisztezett tepsibe helyezzük, egymástól olyan távolságra, hogy ne tudjanak összesülni. 170 fokos sütőben egészen világosbarnára sütjük őket. Akkor jó, ha a sütőpapírról megemelve a talpának van egy kis színe (kb. 15-18 perc).
  4. Még melegen, egy kiskanál segítségével óvatosan kikaparjuk a még puha tészta közepét. Az így kapott morzsát is felhasználjuk a töltelékhez.
  5. A töltelék elkészítéséhez az összes hozzávalót képlékeny masszává gyúrjuk. Az így kapott masszával összeragasztunk két fél barackot, A vérnarancsaromát egy kis tálkába borítjuk, és foltokban megkenjük vele a barackok felületét. Utána tojásfehérjével is megkenjük, és gyorsan kristálycukorba forgatjuk.
  6. A barack leveleként marcipánlevelet készítünk.

Igazi lagzis süti!

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 szeptember 13

Hát igen ez is a "pepecs"kategória.De megéri mert nagyon fincsi és mutatós!Minden elismerésem!

0/10 csoti.henriette 2011 szeptember 13

nagyon guszták!

10/10 Renáta 2011 szeptember 13

Nekem is a lagzis készítések jutottak eszembe,rengeteget meg szoktunk csinálni!Nagyon fini!

0/10 Hani 2011 szeptember 14

Köszönöm szépen! Soha nem gondoltam, mikor anno ettem ilyet a lagzikban, hogy egyszer én is fogok ilyet készíteni:-)!

0/10 anna51 2011 december 2

Mikor eloszor láttam a receptedet, eldontottem, hogy én ezt sohasem fogom elkészíteni:)))), ma egy tálcával sutottem, gyonyoruek lettek, koszi!

0/10 Hani 2011 december 4

Szívesen Pannikám! Örülök, hogy elkészítetted, igazi különlegesség!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*