Hozzávalók:
5dkg vaj,5dkg barna cukor v.nádcukor (ezek hiányába sima cukorral készítettem.)
0.5dl tejszín,1doboz ananász.
Tésztához: 20dkg cukor,4db tojás,10dkg vaj,csipet só,15dkg liszt,1/2csomag sütőpor,1cs vaniliáscukor.
Elkészítés:A karamellhez lassú tűzön összeolvasztjuk a vajat,a cukrot,és a tejszínt,pár percig forrakjuk.
Egy kivajazott formába öntjük(Kapcsos tortaforma nem jó),és kissé hűlni hagyjuk.
A tésztához a cukrot és a vajat habosra keverjük,majd bele keverjük a sütő poros lisztet,
sót,vaniliáscukrot.Végül óvatosan belle keverjük a felvertt tojásfehérjét.
A cukros alapra rakosgatjuk az ananász karikákat.tetejére öntjük a tésztát és
előmelegített 180.fokos sütőbe 40percig sütjük.Majd 10-15percig pihentetjük.
forma tetejére helyezzünk egy tálcát,és gyors mozdulattal fordítsuk meg,hogy ki
tudjuk borítani a formából.
Kinálhatunk mellé vanilia fagylaltot.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.