Finom lehet! Én korhelylevest szoktam csak készíteni.
25-30 dkg száraz tarkabab
25 dkg savanyú káposzta
1 szál szárazkolbász vagy valamilyen füstölt hús ízlés szerint
1 nagy fej hagyma
2-3 babérlevél
ételízesítő
2 p. tejföl
2 ek. liszt
olaj
A babot előző este hideg vízbe beáztatom. Másnap reggel összevágom kockákra a hagymát, olajon kicsit megfuttatom, majd ráborítom áztató levével együtt a babot. Beledobom a babérlevelet, megszórom ételízesítővel, és főzni kezdem fedő alatt. Közben a savanyú káposztát kicsit összevagdosom, és átmosom ha nagyon savanyú lenne. A kolbászt karikákra vágom. Amikor a bab már félig megfőtt, akkor hozzá teszem a kolbászt és a káposztát. Felöntöm annyi vízzel, hogy sűrű leves legyen majd belőle. Míg készre fő, addig a tejfölt alaposan kikeverem a liszttel. Ha a bab és a káposzta is megpuhult, akkor a tejföllel behabarom a levest. Még forralok rajta egyet, és készen van.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.