Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Leves étel recept » Káposztás bableves

felvitel dátuma: 2011-10-26 10:27:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2225
részletes recept
Káposztás bableves
Hozzávalók 4 személyre:

25-30 dkg száraz tarkabab

25 dkg savanyú káposzta

1 szál szárazkolbász vagy valamilyen füstölt hús ízlés szerint

1 nagy fej hagyma

2-3 babérlevél

ételízesítő

2 p. tejföl

2 ek. liszt

olaj

http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A babot előző este hideg vízbe beáztatom. Másnap reggel összevágom kockákra a hagymát, olajon kicsit megfuttatom, majd ráborítom áztató levével együtt a babot. Beledobom a babérlevelet, megszórom ételízesítővel, és főzni kezdem fedő alatt. Közben a savanyú káposztát kicsit összevagdosom, és átmosom ha nagyon savanyú lenne. A kolbászt karikákra vágom. Amikor a bab már félig megfőtt, akkor hozzá teszem a kolbászt és a káposztát. Felöntöm annyi vízzel, hogy sűrű leves legyen majd belőle. Míg készre , addig a tejfölt alaposan kikeverem a liszttel. Ha a bab és a káposzta is megpuhult, akkor a tejföllel behabarom a levest. Még forralok rajta egyet, és készen van.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 október 26

Finom lehet! Én korhelylevest szoktam csak készíteni.

0/10 Timcsi 2011 október 26

Próbáld ki egyszer ezt is, biztosan ízleni fog! Itt Szabolcsban, HAjdúban és Borsodban eléggé ismert és közkedvelt leves!

0/10 kautz1009 2011 október 26

Szoktam ilyet főzni.Tényleg nagyon fincsi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*