Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 29 szombat Auguszta névnapja

Főoldal » Jól bevált fehér kenyér

felvitel dátuma: 2011-04-13 13:21:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2877
részletes recept
Jól bevált fehér kenyér
Hozzávalók 12 személyre:

 

3dl víz

2 evőkanál olaj

2 dkg vaj

2 kávés kanál só

2 evőkanál cukor

1 evő kanál ecet

30 dkg liszt BL55

20 dkg liszt BL80

20 dkg liszt BF53 félfogós

1 teás kanál sikér

1 teás kanál zabpehely liszt

2 dkg élesztő

          +

Öregtészta:(Előző nap kell elkészíteni)

1,5dl víz

30 dkg liszt BL55

1 kávéskanál só

1 kanál olaj

2 dkg élesztő

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Előző nap kell az öregtésztát elkészíteni!

A hozzávalókat belerakom a kenyérsütő dagasztás,kelesztés programra. Mikor meglek,kiborítom deszkára és kicsit megformázom.  Beáztatom a Pataki tálat és sütőpapírral kibélelem. Beleteszem a tésztát és ismét hagyom kelni 20 percig. Bevágom a tetejét és a cserép edény tetőt is ráteszem.

210 fokos forró sütőbe teszem és 50 percig sütöm.

50 perc után leveszem a tetőt és megnézem. Ha nem elég piros,akkor vissza teszem és pirosra sütöm.

Ha megsült,kiveszem a cserépből és bespriccelem vízzel.

Lehet gyönyörködni a szép illatos kenyérban!

Szakács: Terike


Film link: http://www.youtube.com/watch?v=OQQvHT6o5lg

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 admin 2011 április 13

Terike, ez igen. Megnéztem a kisfilmet is. Le a kalappal. Egy kérésem lenne még, a fázis képben egy kép ha lehetne pld. kettévágva, vagy bármilyen más megoldással. A lényeg, hogy lehessen látni a kenyér belsejét is, hogy milyen az állaga. Csak így tovább

0/10 Marcsi64 2011 április 13

Nagyon szép. Mivel csinálod rá a mintát?

0/10 Terike 2011 április 13

Köszönöm szépen! Tettem fel szeleteltet is! Marcsi! Egyszerű pengével mintázom.

10/10 Zsuzsa 2011 április 13

Jaj de gyönyörű! Úgy beleharapnék!

0/10 eva 2011 április 14

Szia! Lenne egy kerdesem, csak pataki talban sutheto?

0/10 Terike 2011 április 14

Kedves Éva! Lehet tepsibe is,csak akkor egy edényben kell vizet a sütőbe tenni a páratartalom miatt. Én is sütöttem már úgy is. Viszont a pataki tálban sokkal szebbre sül.

0/10 betuska 2011 április 14

Terike ez gyönyörű,és biztosan fincsi kérek egy szeletet,úgy megkivántam ,mert mi csak barna kenyeret eszünk,,,Üdv:Betuska

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 28

Napi szinten nézem a 3 - rom kenyérguru oldalát. Csodálom a kenyér felületén elkészített művészi alkotásaidat. Már feltűnt régebben is, hogy cseréptálban sütöd a kenyeret, amit beáztatva forró sütőbe teszel, teljesen ellentétesen mint ahogy a használati utasításban van. Nem pattan szét bátran tehetem ezt én is?

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 29

Most nézem, hogy nekem nem Pataki tálam van, hanem Európa tálam. Remélem nem nagy a különbség a kettő között.Gondolod, hogy ezzel a tállal is megtehetem?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*