Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Habos-túrós sütemény

felvitel dátuma: 2016-01-30 15:23:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1446
részletes recept
Habos-túrós sütemény
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás sárga
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg porcukor
csipet só

Töltelék:

50 dkg túró
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás sárga
4 tojásfehérje
8 dkg mazsola

Tetejére:

5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
pár csepp citromlé

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és pár órára hűtőbe tesszük pihenni. Utána egy közepes méretű tepsit kivajazunk, a tésztát kinyújtjuk és bele helyezzük úgy, hogy pár centis pereme legyen. A töltelékhez a tojás sárgákat kikeverjük a két fajta cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót, a mazsolát, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tepsiben várakozó tésztába simítjuk a túrós masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben 5 fehérjét a cukorral, és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. A süteményt kivesszük a sütőből, elkenjük a tetején a felvert tojáshabot, majd visszatesszük, de a hőmérsékletet csökkentjük 100 fokra, és addig sütjük/szárítjuk tovább, míg a hab teteje megkeményedik, ropogóssá válik. Tepsiben hagyjuk kihűlni a süteményt, utána vízbe mártott késsel szeleteljük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

7/10 Kiss Bessy 2016 január 30

A túróba én reszelek citromhéjat és teszek bele még fahéjat is.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*