A túróba én reszelek citromhéjat és teszek bele még fahéjat is.
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás sárga
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg porcukor
csipet só
Töltelék:
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás sárga
4 tojásfehérje
8 dkg mazsola
Tetejére:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
pár csepp citromlé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és pár órára hűtőbe tesszük pihenni. Utána egy közepes méretű tepsit kivajazunk, a tésztát kinyújtjuk és bele helyezzük úgy, hogy pár centis pereme legyen. A töltelékhez a tojás sárgákat kikeverjük a két fajta cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót, a mazsolát, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tepsiben várakozó tésztába simítjuk a túrós masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben 5 fehérjét a cukorral, és pár csepp citromlével jó kemény habbá verjük. A süteményt kivesszük a sütőből, elkenjük a tetején a felvert tojáshabot, majd visszatesszük, de a hőmérsékletet csökkentjük 100 fokra, és addig sütjük/szárítjuk tovább, míg a hab teteje megkeményedik, ropogóssá válik. Tepsiben hagyjuk kihűlni a süteményt, utána vízbe mártott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.