Palacsinta:
40 dkg liszt
6 dltej
4 dlszódavíz
3-4 tojás
Só
Töltelék:
15 dkg darált dió
1 ek porcukor
Tetejére:
4 tojásfehérje
1 ek porcukor
2 ek baracklekvár
Citromos öntet:
4 dltej
½ cs. vaniliás pudingpor /főzős/
1 ½ ek cukor
½ citrom leve
Palacsintákat tölteni és felcsavarni, majd ujjnyi szeletekre vágni. Vajjal kikent sütőtálba tálba tenni, és a maradék cukros-diós keveréket rászórni és lazán összekeverni.
Tojásfehérjéből 1 ek porcukorral kemény habot verni, belekeverni baracklekvárt és rákenni az üvegtálban lévő diós metéltre.
Sütőbe tenni a hab pirulásáig. /Kb. 15 perc 190 fokon/
Nem túl sűrű pudingot főzünk a hozzávalókból, és ha levettük a tűzhelyről belekeverjük a ½ citrom levét.
Tálaláskor a tésztát leöntjük a citromos öntettel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.