Terike, ez fantasztikusan jól néz ki, mentettem!
A tekercshez:
Krémhez:
Máz:
Egy 10*30*7 cm méretű püspökkenyér-formát folpackkal/nylonnal kibélelünk, minden oldalon ráhagyunk 10-15 cm-t.
A piskótatekercshez a tojás sárgákat a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral habosra kavarjuk. Beletesszük a lisztet, majd a pici sóval habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt 21*26 cm méretű tepsibe öntjük a masszát, előmelegített 170 fokos sütőben 25 percig sütjük (tűpróba, tenyérpróba). Kevés liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, levesszük a sütőpapírt. Visszatesszük a piskótát a tetejével lefele, és a hosszabbik oldalával feltekerjük a sütőpapírral, majd a konyharuhával. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, visszatekerjük egy konyharuhába, állni hagyjuk.
A krémhez a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval kikeverjük.
A tejet feltesszük melegedni, beletesszük az összetört csokoládét. Lassú tűzön kevergetve elolvasztjuk, beleöntjük a zselatint (3 evőkanál vízzel elkeverjük, és a meleg csokoládés tejből keverünk hozzá), sima masszává kavarjuk. Langyosra hűtjük.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és a csokoládés masszába forgatjuk.
Összeállítás: A piskótatekercset kb. 1 cm szélességben felszeleteljük, a püspökkenyér-formát kibéleljük a szeletekkel, elosztva, hogy a tetejére is maradjon. Beleöntjük a csokoládékrémes masszát, kicsit megütögetjük, és befedjük. Ráhajtjuk a folpackot/nylont, „nehezéket” teszünk rá, és hűtőbe rakjuk.
Mikor lehűlt, kivesszük a formából egy tálcára, levesszük a folpackot/nylont.
A mázhoz a porcukrot a vajjal kevergetve összemelegítjük (2-3 perc), levesszük és belekeverjük a keményítőt, a kakaót és a hideg tejet.
Azonnal ráöntjük a süteményre, körbe simítjuk a mázat. Hűtőbe tesszük. 40 perc múlva szeletelhetjük.
Megjegyzés:Nagyobb adagban elkészíthető a http://www.receptlap.hu/recept/csoki_bomba__variacio_2315 - recept hozzávalói alapján (a piskóta tölteléke tetszés szerint).
(Recept variáció)
Terike, ez fantasztikusan jól néz ki, mentettem!
Köszi szépen!
Nagyon szép!!Csak nyelek nagyokat!:))
Mentettem nagyon guszta!
nagyon guszta, de nekem ez már macerásnak tűnik olvasásra, viszont ha elém tenné valaki szívesen megkóstolnám:)
Ez is olyan, hogy leírva komplikáltabbnak tűnik, mint elkészíteni. Hiszen csak a tekercsnél kell várni az összeállításhoz. A többi gyorsan kész - ha 30 percre mélyhűtőbe tesszük az "alagutat", a máz is önthető rá! :-)
Nagyon örülök,ha a neveddel találkozom némely helyen.Ízléses,nem komplikált recepjeidhez csak gratulálni lehet!!!
Zsókamama! Nagyon köszönöm a dicséreted, és a bizalmad a receptjeimhez!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.