Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Csokoládékrémes alagút

felvitel dátuma: 2011-11-20 21:50:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2882
részletes recept
Csokoládékrémes alagút
Hozzávalók 4 személyre:

A tekercshez:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 200 g eperlekvár a piskótára (ízlés szerint)

Krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • 1 dl tej
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 cs. zselatin (10 g)
  • 2 dl tejszín

Máz:

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • 1,5 evőkanál tej
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Egy 10*30*7 cm méretű püspökkenyér-formát folpackkal/nylonnal kibélelünk, minden oldalon ráhagyunk 10-15 cm-t.

A piskótatekercshez a tojás sárgákat a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral habosra kavarjuk. Beletesszük a lisztet, majd a pici sóval habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt 21*26 cm méretű tepsibe öntjük a masszát, előmelegített 170 fokos sütőben 25 percig sütjük (tűpróba, tenyérpróba). Kevés liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, levesszük a sütőpapírt. Visszatesszük a piskótát a tetejével lefele, és a hosszabbik oldalával feltekerjük a sütőpapírral, majd a konyharuhával. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, visszatekerjük egy konyharuhába, állni hagyjuk.

A krémhez a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval kikeverjük.
A tejet feltesszük melegedni, beletesszük az összetört csokoládét. Lassú tűzön kevergetve elolvasztjuk, beleöntjük a zselatint (3 evőkanál vízzel elkeverjük, és a meleg csokoládés tejből keverünk hozzá), sima masszává kavarjuk. Langyosra hűtjük.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és a csokoládés masszába forgatjuk.

Összeállítás: A piskótatekercset kb. 1 cm szélességben felszeleteljük, a püspökkenyér-formát kibéleljük a szeletekkel, elosztva, hogy a tetejére is maradjon. Beleöntjük a csokoládékrémes masszát, kicsit megütögetjük, és befedjük. Ráhajtjuk a folpackot/nylont, „nehezéket” teszünk rá, és hűtőbe rakjuk.
Mikor lehűlt, kivesszük a formából egy tálcára, levesszük a folpackot/nylont.

A mázhoz a porcukrot a vajjal kevergetve összemelegítjük (2-3 perc), levesszük és belekeverjük a keményítőt, a kakaót és a hideg tejet.
Azonnal ráöntjük a süteményre, körbe simítjuk a mázat. Hűtőbe tesszük. 40 perc múlva szeletelhetjük.

Megjegyzés:Nagyobb adagban elkészíthető a http://www.receptlap.hu/recept/csoki_bomba__variacio_2315  - recept hozzávalói alapján (a piskóta tölteléke tetszés szerint).

(Recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 20

Terike, ez fantasztikusan jól néz ki, mentettem!

0/10 Zia50 2011 november 20

Köszi szépen!

0/10 kautz1009 2011 november 21

Nagyon szép!!Csak nyelek nagyokat!:))

0/10 Bihary Livia 2011 november 22

Mentettem nagyon guszta!

0/10 csoti.henriette 2011 november 24

nagyon guszta, de nekem ez már macerásnak tűnik olvasásra, viszont ha elém tenné valaki szívesen megkóstolnám:)

0/10 Zia50 2011 november 25

Ez is olyan, hogy leírva komplikáltabbnak tűnik, mint elkészíteni. Hiszen csak a tekercsnél kell várni az összeállításhoz. A többi gyorsan kész - ha 30 percre mélyhűtőbe tesszük az "alagutat", a máz is önthető rá! :-)

0/10 Zsókamama 2012 március 1

Nagyon örülök,ha a neveddel találkozom némely helyen.Ízléses,nem komplikált recepjeidhez csak gratulálni lehet!!!

0/10 Zia50 2012 március 4

Zsókamama! Nagyon köszönöm a dicséreted, és a bizalmad a receptjeimhez!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*