Pont így készítem én egy kicsit kidunsztolom,éppen csak egy kicsit!
Idén termett cékla, ezért eltettem télire.
A céklát jól megmosom, levágom a végeit. Felteszek egy nagy fazékba forrni vizet és beleteszem a céklát. Kb. 2 órát főzöm, villával megszúrom, hogy elég puha-e. Leszűröm és hagyom kihűlni. Mikor kihűlt lehúzom a bőrét, majd levágom vékonyan a két végét, mert az keményebb és felszeletelem karikákba. Elkészítem a levet. A hideg vízhez hozzáadom a cukrot, sót, köményt (lehet őrölt kömény is), ecetet, na-benzonátot és jól összekeverem, hogy feloldódjon a cukor és a só is. A céklát jól elmosott üvegekbe helyezem, vagy műanyag vödörbe és ráöntöm a levet, teljesen ellepje a céklát. Jól lezárom a tetejét és elteszem a polcra télre. Én panelben alkim, nem mertem tartósítószer nélkül eltenni.
Pont így készítem én egy kicsit kidunsztolom,éppen csak egy kicsit!
Na ma megcsináltam:)Remélem nem rontottam el:)
Nagyon finom lett,már lemeóztuk,köszi szépen :)
Nagyon szép a színe, biztos finom.
A 15 grammos nátrium-benzoát csomagolására azt írták, 7,5 liter vízhez. Egy zacskó tán megvan 4 csapott teáskanál. Ezek szerint te legalább 7,5 szörösét rakod bele. Mitől romlana meg?
A 20 evőkanál cukor nem sok 1 liter vízhez?
Kedves Bihary Livia! Azt írod, hogy pont így csinálod Te is. Csak kérdezem, hogy dunsztolod ki, amikor Csóti Heni, a recept írója, hideg vízben keveri össze az adalékokat és önti rá az üvegbe rakott céklára!? Dunsztolni forró állapotú dolgokat lehet, de Ő a vizet nem főzte fel. Akkor mégsem így csinálod. Megkérdezhetem, hogy hogyan másképpen? Várom a válaszodat! Üdvözletem: - S-
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.