Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Bármelyik napszakban ajánlott recept » Cékla télre

felvitel dátuma: 2011-10-14 12:06:32       mai nézettség: 2       nézettség: 27813
részletes recept
Cékla télre
Hozzávalók 4 személyre:

Idén termett cékla, ezért eltettem télire.

  • cékla
  • 1 liter víz
  • 20 evőkanál cukor vagy xilit
  • 1-1,5 evőkanál
  • pici kömény ízlés szerint vagy babérlevél
  • 2 dl 10%-os ecet
  • 4 tk. Na-benzonát
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A céklát jól megmosom, levágom a végeit. Felteszek egy nagy fazékba forrni vizet és beleteszem a céklát. Kb. 2 órát főzöm, villával megszúrom, hogy elég puha-e. Leszűröm és hagyom kihűlni. Mikor kihűlt lehúzom a bőrét, majd levágom vékonyan a két végét, mert az keményebb és felszeletelem karikákba. Elkészítem a levet. A hideg  vízhez hozzáadom a cukrot, sót, köményt (lehet őrölt kömény is), ecetet, na-benzonátot és jól összekeverem, hogy feloldódjon a cukor és a só is. A céklát jól elmosott üvegekbe helyezem, vagy műanyag vödörbe és ráöntöm a levet, teljesen ellepje a céklát. Jól lezárom a tetejét és elteszem a polcra télre. Én panelben alkim, nem mertem tartósítószer nélkül eltenni.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Bihary Livia 2011 október 14

Pont így készítem én egy kicsit kidunsztolom,éppen csak egy kicsit!

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2012 augusztus 4

Na ma megcsináltam:)Remélem nem rontottam el:)

10/10 Csillus 2012 október 24

Nagyon finom lett,már lemeóztuk,köszi szépen :)

0/10 Káplár Anna 2012 október 27

Nagyon szép a színe, biztos finom.

0/10 Rózsahegyxi Zoltán 2013 szeptember 11

A 15 grammos nátrium-benzoát csomagolására azt írták, 7,5 liter vízhez. Egy zacskó tán megvan 4 csapott teáskanál. Ezek szerint te legalább 7,5 szörösét rakod bele. Mitől romlana meg?

0/10 köpcös 2014 augusztus 22

A 20 evőkanál cukor nem sok 1 liter vízhez?

0/10 seherike23 2016 szeptember 1

Kedves Bihary Livia! Azt írod, hogy pont így csinálod Te is. Csak kérdezem, hogy dunsztolod ki, amikor Csóti Heni, a recept írója, hideg vízben keveri össze az adalékokat és önti rá az üvegbe rakott céklára!? Dunsztolni forró állapotú dolgokat lehet, de Ő a vizet nem főzte fel. Akkor mégsem így csinálod. Megkérdezhetem, hogy hogyan másképpen? Várom a válaszodat! Üdvözletem: - S-

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*