Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Albert kocka

felvitel dátuma: 2013-11-28 21:33:59       mai nézettség: 1       nézettség: 3309
részletes recept
Albert kocka
Hozzávalók 1 személyre:

A piskótához:

  • 7 tojás
  • 9 dkg étkezési keményítő
  • 14,5 dkg liszt
  • 9 dkg porcukor a tojásfehérjéhez
  • 4,5 dkg porcukor a tojássárgához
  • csipet

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
Előkészületi idő: 180 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A piskótához először a tojásfehérjét verjük kemény habbá a sóval és a 9 dkg porcukorral. Aztán a tojássárgákat keverjük habosra a 14,5 dkg porcukorral. Végül a habot és a liszttel elvegyített étkezési keményítőt lassan belekeverjük a tojássárgájába. Miután megsült, vaníliás és csokoládés krémmel töltjük. A vaníliakrémhez a 3 tojássárgát elkeverjük az 5 evőkanál cukorral, a 3 evőkanál lisztet a 6 dl tejjel, ezt hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg vajhoz. Egyharmadát másik tálba tesszük, ehhez jön a felolvasztott csoki. A piskótát 3 lapba vágjuk, vanília krémmel megkenjük az alsó lapot, és folytatjuk a csokikrémmel, majd vanília, és a tetejére is vanília. Betesszük a hűtőbe 1 órára, majd bevonjuk étcsokival ( a vaníliás krémre). Másnap kockákra vágjuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 szocs angela 2013 november 30

nagyon finom lehett

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*